dinsdag 17 oktober 2023

Sunderbarns Dag 12 (22 okt)

klik hier voor filmpje dag 12
Met terugwerkende kracht, staan alle filmpjes onder de reisverslagen.

Sandy: Vandaag zijn we vrij! Dit betekent geen workshops meer, het is hier weekend.
Enzo neemt ons mee naar het mangrove gebied " Sunderbarns". Om half 9 vertrekken 😉🙈. Daar gaat het uitslapen....🤪😉. Enzo en Khairul gingen met ons mee.
Een rit van 2 uur en werkelijk prachtig. Wauw. Af en toe een stop om waterfruit te kopen of hapjes voor onderweg. 
Waterfruit groeit dus in het water en smaakt best prima, niet heel bijzonder. De mensen zie je in het water staan om dit te plukken, een hele dag voor 1euro, dat is het salaris🫣.
Nog leuke tafelkleden gescoord onderweg langs de weg! Als je uitstapt ben je meteen een bezienswaardigheid. Er op een gegeven moment maar een showtje van gemaakt toen er een kar met jongeren stopte 😂. 

De mensen zijn hier heel inventief! Hoe neem je 2 geiten mee op de fiets?
Je maakt 2 zakken van oude cement zakken die knoop je aan je fiets en je laat het kopje van de geit eruit steken 😂. We waren te laat met de foto, maar zo los je dat op💪 , het is allemaal niet moeilijk!
Zwz zie je hier karren helemaal vol geladen, alles kan en mag. 
Veel fotos van vervoersmiddelen, want je kijkt je ogen uit hier 😳.
De Sunderbarns is een mangrove gebied, waar we op de boot gingen! Fantastisch mooi, we zagen een miereneter en een witte kraanvogel (aldus Nicole). De boot vaart niet te dicht langs de kustlijn, omdat er ook tijgers zitten en die kunnen dan op de boot springen😳 .
We stopten bij een parkje, heel idyllisch waar aapjes rondliepen! Daar hebben we een wandeling gemaakt door het mangrove bos. Zoo bijzonder en anders als bij ons. We hebben weer foto's genoeg 🙈. Mijn camera was halverwege al leeg...🥴
Eenmaal terug bij de boot weer een mooie vaart naar het beginpunt. Onderweg terug haar Rishilpi hebben we heerlijk gelunched met Enzo en Khairul. 
Nicole en ik oortjes in en de Nederlands talige dijenkletsers meezingen😉... 

We waren rond 1700 uur thuis, dus een heerlijk avondje voor ons zelf! 
Iedereen belde even met het thuisfront.
Het borrelplankje voor vanavond staat klaar😜 (mandarijntje, klein crackertje, chipje en glaasje sprite) we zijn snel tevreden! Maar nog geen avond tijd gehad (of nog honger) om het überhaupt op te eten. 
Wat een bijzonder mooie dag💖.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten