maandag 13 december 2010

DAG 7: Rishilpi

Gisterenavond na een welkomsdrankje in het huis van Enzo (onze meegebrachte schrobbelaer), dit laatste klinkt erg leuk uit de mond van een italiaanse bengaal, provisorisch onze klamboe wederom opgehangen. Els is de muggen ondertussen een beetje beu (gelukkig geen malaria hier zegt Enzo). Liggen we heerlijk een boekje te lezen, paniek onder de klamboe van Els. "Oh my god, he is under my klamboe!" zei Els, over de enige mug in de kamer.We hebben vandaag heerlijk uitgeslapen. Ontbijt met toast en kersenjam, goeie afwisseling op normaal 3 warme maaltijden per dag. (de hoop aan het eind van de vakantie beter in de rikshaw te passen hebben we opgegeven). Er wordt overal goed voor ons gezorgd.

De hele dag op het project doorgebracht. Mooie locatie met vele gebouwen. Nicole vindt het heerlijk om alles aan ons te laten zien. De vele werkplaatsen waar tassen, schoenen, kleding gemaakt worden. Op de houtwerkplaats weten ze nog precies wie Jan is, zijn borenset wordt nog steeds veel gebruikt, pap je krijgt de groeten van iedereen! Je bent nog steeds hun beste vriend.

Op de school voor de gehandicapte kindjes ballonnen geblazen en uitgedeeld. De kinderen vinden het prachtig en wij ook. Het is genieten hier.
Els heeft op de leerwerkplaats nog haar eigen boekenlegger gemaakt en ik heb er de foto's van mijn kinderen laten zien. Coup Shunder: erg mooi! Ze willen allemaal dat ik hun moeder word, want dat is natuurlijk erg interessant om te zeggen, dat je een moeder in Holland hebt. Dus de kroost wordt uitgebreid met enkele volwassen bengalen, Mark!

We zijn ook in het gezondheidscentrumpje wezen kijken, waar de dokter zijn spreekkamer heeft. Vele medicijnen, voornamelijk antibiotica gezien. Ook een kijkje genomen op de verloskamer en gesproken met 3 verloskundigen. Gisteren is er een baby geboren, en als er de komende week nog een komt, roepen ze mij erbij. Ik ben benieuwd. Het verlosbed zag er redelijk goed uit, al kunnen ze nog wel wat nieuwe materialen gebruiken. Vanuit In de Bres gaan we een nieuw bevallingsset sponsoren, de oude schaar om een knip mee te zetten was zo roestig, dat ze nu een gewone schaar gebruiken....


De schoolkinderen waren erg druk bezig met de voorbereiding voor onafhankelijkheidsdag op 16 december. Ze lopen dan door het dorp in een grote parade. Terwijl wij dit bericht maken, zit Nicole in een werkoverleg met Enzo en therapeuten, om te kijken wat In de Bres hier kan betekenen deze keer. Ons plan is om morgen aan het eind van de middag naar pater Luigi te gaan, waar we 2 nachtjes zullen verblijven. Ook daar gaan we kadootjes brengen aan de meiden die op dit project zitten. We hopen het dorpje te bezoeken waar Els en Nicole 3 jaar geleden zijn geweest en volgens hen, moet ik dit gezien hebben. Els heeft de beloofde klassenfoto's bij, als kado. Voor vanavond hebben we een meidenavondje in het verschiet met 2 andere Nederlandse meiden die hier zijn via Terre des Hommes.

Monique: Laura vond je kleedje erg mooi, ze wil het in laten lijsten!!

Jessica: Els is blij dat ze toch haar klamboe mee heeft genomen, andere adviesen kloppen precies. (en Pepijn is wederom geboren...!)

Rens: ik vond het erg leuk dat je een berichtje gezet hebt in het gastenboek. (het antwoord op je vragen staan daar nu ook)

groetjes Nicole-Els-Joyce 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten