dinsdag 20 maart 2018


Dinsdag 20 maart 2018


Na een ontbijt lag een drukke dag voor ons. Het startpunt van de dag was de winkel van Rishilpi waarin alle producten welke door de workshops en ateliers van Risilphi gemaakt worden, worden verkocht. We kregen goede uitleg van Munshi Khairul Islam, de managing Director, die Enzo papa noemt en zo voelt hij het ook. Hanneke was vooral geïnteresseerd in mogelijkheden van jute. 


Daarna ateliers en workshops van leer, jute en andere materialen bezoeken en het naai-atelier. Je ziet een goeie positieve verbetering in de vormgeving en kwaliteit van de producten. Dat was een weerzien met oude vrienden! Vooral voor Nicole. Iedereen vroeg natuurlijk hoe het met haar kinderen was. 


Daarna even een kijkje bij de kinderen van de lagere school. Zij oefenden voor een parade waar aan ze mee gaan doen op 26 maart. Dag van de onafhankelijkheid. Tenslotte het waterzuiveringsprogramma waarvan de meeste, van buitenaf, dachten dat het ze nooit zou lukken. Maar er staat hier in een gebouw een volledige waterzuiveringsinstallatie waardoor wij op het project gewoon water uit de kraan kunnen drinken. Het is lekker en ik voel prima!! En het project verkoopt dit water in de omgeving in grote waterflessen. Echt ongelofelijk dat je dit kan bereiken met doorzettingsvermogen en positiviteit!Na de lunch hebben we het revalidatiecentrum bezocht waar heel goed werk wordt verricht. Nog meer bekenden en een gelukkig weerzien met velen. Prachtige staaltjes van inventiviteit gezien. Het maken van spelletjes voor kinderen waarbij ze iets kunnen leren en kunnen revalideren. Gewoon van karton en papier en een beetje schilderwerk. Met niks, afval, worden de mooiste dingen gemaakt. We zijn moe maar voldaan van deze eerste hele dag op Rishilpi. Ik moest er een uiltje van knappen op mijn bed, ben immers ook geen 18 meer! Als klapper op de vuurpijl is Father Luigi langs gekomen, uit the Sunderbarns, en heeft met ons gedineerd. Fijne gesprekken aan de eettafel!


Geert


Geen opmerkingen:

Een reactie posten