vrijdag 20 oktober 2023

Rishilpi bij Laura & Enzo dag 9 (19 okt)

Sandy schrijft:
Vanmorgen bij Enzo en Laura heerlijk ontbeten! Gebakken eitje met toast, wat is dat genieten😋. De fysiotherapeut ging ons rondleiden over het terrein, van 8 hectare!! Het is een dorp op zich, met hun eigen werkplaatsen, een houtwerkplaats, een handy craft centrum, een bakkerij, een lasbedrijf... En ga zo maar door. 
Allemaal volwassenen die niet een "gewone" baan kunnen hebben en aansturing nodig hebben. Alles wat ze maken kun je kopen in de shop. Ook wonen er een aantal mensen met lichamelijke en of verstandelijke handicap op het terrein bij Enzo en Laura. Het was zeer indrukwekkend, en veel info, maar het is hier wel goed georganiseerd vergeleken met waar we eerder waren. Diverse therapie mogelijkheden voor kinderen hier! Het terrein is ook omheind en je kunt er alleen via een grote poort in, met 24 uur per dag n bewaker! We zijn er een aantal uur zoet mee geweest.




Na de rondleiding wilden kinderen die hier op het terrein wonen met ons kletsen, omdat ze naar huis zouden gaan voor 1,5 week. Het is hier Durkapudja maandag en dinsdag, het grootste hindoe festival! We gaan het meemaken. Daarom ligt het hele land dan plat. Alle kinderen praten ook engels! Zo knap. 
We werden wat hebberig en zijn we naar de winkel gegaan waar de handy crafts verkocht werden😍. Voor iedereen thuis een presentje gekocht, ook lag mijn bestelde, en hier gemaakte laptoptas (voor werk) voor onze kamerdeur! Het is gemaakt van oude cement zakken 👍 . Ben er zo blij mee!
Nicole en Inge hadden een rustigere middag, dus ben met Kirsten nog over het terrein gegaan. We moesten nog speelgoed bestellen voor Banchte Sheka, maar dat lukte vandaag niet. Morgen en overmorgen gaan Inge (die zich weer wat beter voelt gelukkig) en Kirsten de training geven voor wel 50 therapeuten! Het wordt een soort conferentie dus, in een mega zaal🥴. De druk ligt erop 💪.
Terwijl Inge en Kirsten zich voorbereidden op de training van morgen heb ik op de crosstrainer gezeten, heerlijk ff. We werden om 20 uur weer aan tafel verwacht bij Enzo en Laura voor wederom een heerlijk diner! Wat zijn het lieve zorgzame mensen💖, bewondering voor!
Als ik nog maar kan koken als ik terug ben🫣😅. Fijn om vanavond weer met viertjes te zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten