vrijdag 17 december 2010

DAG 11: Rishilpi

Vandaag hebben we ons als echte toeristen gedragen. Vrijdag is hier een vrije dag: dus ook voor ons! Met een heel gezelschap zijn we er op uit getrokken. Op weg naar Mongla waar je per boot het mongrovenbos in kon varen. De dag ervoor hadden we Prova, een vriendin van Nicole, die woont op het project mee gevraagd voor een dagje uit.
Ze was helemaal ontdaan door deze uitnodiging en wilde maar al te graag mee. Verder Sarah, de stagiaire, mee, Andrea, de zoon van Enzo en Laura, Quinto, de Italiaan, wij met z`n drieen. Barry from the Carry, was de bestuurder van de bus en had de opdracht ons veilig naar Mongla te brengen en weer terug. Niemand had ons van te voren verteld dat de tocht heen en terug bij elkaar 4 uur zou duren over zeer, zeer, hobbelige wegen. Wel vele mooie uitzichten en wederom nieuwe verkeersborden gespot. In Mongla aangekomen gingen Andrea en Barry de boot regelen. Beter dit te laten doen door Bengalen als door blanken toeristen, scheelt aanzienelijk in de prijs.

Half uurtje met de boot richting het bos, heerlijke genietend in de zon! Wij begrepen dat jullie volop in de sneeuw zitten, hier daarentegen moeten we uitkijken niet te verbranden! Boor aangelegd en een wandeling van een uurtje gemaakt. In de mongrovenbossen zitten de tijgers. Dat is wat de vele toeristen naar deze bossen trekt, om een glimp van deze dieren op te vangen. Ook zitten er apen. Niet gezien, maar we hebben wel voor aap gestaan. Wij waren voor de toeristen daar de attraktie vandaag en staan vanaf morgen waarschijnlijk in menig fotoboek. De enige tijger die we hebben gezien was een skelet van tig jaar geleden en apen alleen horen ritselen...krokodillen wel maar dan in de kleine dierentuin die er bij zat om aan te duiden welke dieren er zoal zich in het bos bevonden.
De boot werd weer voor ons aangemeerd en zo voeren we weer terug naar de haven. Hier genoten we van een heerlijke lunch in het nabijgelegen hotel. Wij besloten ons clubje te trakteren en een ieder genoot ervan. Tja, voor nog geen 15 euro kun je wel een keer de heel de rekening betalen. (2 gangen p.p.) Sarah, Joyce en ik durfde het aan een ijsje te nemen, goed verpakt, dus dat kon geen kwaad!

Na weer een rit van zeker 2 uur, terug op Rishilpi. Spierpijn in alle ledematen van het schokken in het busje, maar een leuke dag gehad. Morgen weer een nieuwe dag. Onze to do list is gemaakt, we hebben nog een aantal missies op ons lijstje staan!

Groeten van ons alle drie!

Rina: de armbandjes worden met trots gedragen!

Mark, Matties en Dirk: waar blijven reacties in het gastenboek??

Nettie: voor de fietstas hebben we een goede bestemming gevonden: foto volgt!

Aan de klas van juf Monique: suppppeeerrrr leuk de berichtjes en leuk dat jullie zo aan ons denken! We zullen de juf eens bij ons op les laten komen hoe je de getallen schrijft.

Kunst Adelt vrienden: al veel muziek gehoord hier en de muzieklessen hier zijn zeer leerzaam. Hoe gaat het bij jullie, ook vooruitgang geboekt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten