ANBI

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Binnen deze website moeten verschillende documenten inzichtelijk zijn om aan de voorwaarde voor de ANBI te voldoen. Bij in de bres voor Bangladesh wordt er alleen vanuit het stichtingsgeld de onkosten van de Rabobank 41,50 per jaar en de mijndomein website kosten 39,00 per jaar, en de kosten van de KvK 28 euro per jaar betaald. Destijds is er bij de oprichting ongeveer 60 gulden betaald aan de Kamer van Koophandel voor de registratie daar. Notaris kosten waren gratis.
Ook in Bangladesh is er zijn er geen overhead kosten, omdat we investeren in bestaande organisaties. Bijvoorbeeld het salaris van de manager of het gebouw wordt uit een ander geldstroom vergoed.

Met recht kunnen we zeggen dat elke euro naar de gehandicapte kinderen in Bangladesh gaat. Er is nooit een vliegticket of wat dan ook uit het geld van de stichting betaald. En het bestuur krijgt geen vergoeding.  

Via de "File link" hieronder komt u bij alle documenten die nodig zijn om ANBI geregistreerd te zijn. Mocht u het niet kunnen openen, ga dan via google naar www.indebresvoorbangladesh.nl  

Vriendelijke groet, Nicole


Geen opmerkingen:

Een reactie posten