dinsdag 23 augustus 2011

overstroming op Rishilpi


Op 10 augustus kreeg ik de eerste berichten via facebook dat er een overstroming op Rishilpi gaande was. Pas later werd me de omvang duidelijk. Het water zal waarschijnlijk nog wel 2 maanden blijven staan.


Rishilpi medewerkers werken dag en nacht. Om de mensen in de dorpen te helpen. Door de overstroming kan men niet in eigen huis leven. Velen slapen nu aan de rand van de weg.


Rishilpi is druk met medische zorg. En met het bouwen van toiletten en pompen. Want anders komt er na deze ramp nog een ramp...
Ook proberen ze opvang te bieden aan de slachtoffers.

Voor meer foto's kijk op de italiaanse site van Rishilpi

Meer foto's op deze site volgen binnenkort.

Deze laatste foto is van het hospitaaltje waar de gehandicapte kinderen wonen. Zij zijn allemaal overgebracht naar de stad Khulna, naar het opvanghuis van de missiezusters van moeder Theresa.
Hier woont ook een Bengaals vriendinnetje van mij, Suditra 15jr, zij zou daar graag weg willen. Dat was dan ook haar vraag afgelopen december aan mij. Maar dit kun je in de 2 weken dat je daar bent niet oplossen. Nu heb ik hulp gevraagd aan de health-manager of hij iets voor haar kan betekenen. Domenic gaat zijn best doen.(een geluk bij een ongeluk)

Voor het schrijven van een reactie klik op het oranje woord "reacties" onder aan dit bericht.

1 opmerking:

  1. Hoi, Maartje en Nicole wat een leuke site hebben jullie gemaakt, ik heb dit met veel plezier gelezen.
    Ik had het al in de krant gezien dat er zoveel water was gevallen in Bangladesh maar niet gedacht dat het in Rishilpi te doen was. Wat een schade weer voor al die mensen, ik hoop, dat de regentijd snel voorbij zal zijn. Heel veel succes jullie met de nieuwe site.
    Liefs NOLLY

    BeantwoordenVerwijderen