donderdag 1 september 2011

Newsletter Rishilpi januari/juni 2011

Klik hier om de nieuwsbrief van Rishilpi te lezen. Ondanks de overstroming heeft men toch tijd om deze naar de sponsoren te sturen. Op blz 9 kunt u lezen dat de medewerkers van het hospitaaltje een cursus APT hebben gevolgd. Dit staat voor Appropriate Paper-based Technology. Met karton en papiermache leerden ze spel en therapiematerialen maken. Ook leerden ze in de cursus stoeltjes voor gehandicapte kinderen op maat te maken. Dit klinkt makkelijker dan het is.
Met name de ergotherapeuten (momenteel zijn er 3 werkzaam op Rishilpi) wilden graag deze cursus volgen.
De Engelse Janet Ivin werkzaam binnen revalidatiecentrum CRP in Bangladesh, was zo enthousiast dat ze uitgenodigd werd om de 2 daagse cursus te geven, dat ze aanbood om dit vrijwillig te doen. In de bres voor Bangladesh zou de cursuskosten vergoeden, dit bleef nu beperkt tot een retour vliegticket, en wat kleine extra kosten.

Ook zie je op diezelfde pagina in de nieuwsbrief Sarah Hintzen; haar kwamen Joyce, Els en ik tegen toen we afgelopen december op Rishilpi waren. Sarah heeft de basistheorie van haar speltherapie over weten te brengen op Emily, een van de ergotherapeuten. De speltherapie is een aanvulling op het huidige behandelaanbod. De therapie wordt op Rishilpi met name bij autistische kinderen toegepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten