zaterdag 14 oktober 2023

Afscheid Rishilpi Dag 14 -deel 1- (24 okt)

Vandaag is het de laatste dag op Rishilpi. We slapen uit en hebben een laat ontbijt.  We vertellen Enzo over onze plannen en stukje te rijden op een platte kar en te wandelen.  Natuurlijk regelt hij direct een kar voor ons om ons rond te rijden voor 20 minuten. 

In het zonnetje op de kar is hilarisch.  We voelen ons de koningin in de gouden koets,  zwaaien naar iedereen.. we maken prachtige foto's van de omgeving en wandelen de route door de watervelden nu andersom.  Blijft wonderbaarlijk mooi allemaal. Rishilpi is hier echt een begrip en overal waar we lopen vragen ze of we van Rishilpi komen.  Iedereen in het dorp wordt wel op één of andere manier die Rishilpi ondersteunt,  of het nu werk,  scholing of schoon water is. 

Op het einde van de ronde komen we in het dorpje aan waar het hoofd van de fysio net bij een vriend zijn winkel zit.. met sari's!!! Wij kunnen even los en 20 minuten later ben ik 3 prachtige stoffen rijker.  Hopen dat Kete ze mooi vindt😊

We hebben een laatste lunch,  uitgebreid gekookt met versgemaakte gnocci.. alles was zo goed georganiseerd tot het einde en zo liefdevol. 

Nog een laatste rondje over het terrein,  waar 1 van de jongens net klaar is met het editten van het filmpje van onze 2 trainingsdagen.  Het is super tof geworden! 

Alle kinderen die wel nog op het terrein zijn en niet naar hun huis voor Durga Puja komen afscheid nemen.  Na heel veel knuffels en uitnodigingen dat we snel terug moeten komen komt dan toch het moment dat we echt  afscheid moeten nemen.  We gaan ze missen,  zo mooi hoe Laura en Enzo en eigenlijk heel Rishilpi je meteen thuis  kan laten voelen.  Wat een prachtig project en wat een mooie onbaatzuchtige mensen.  Bangladesh zit in ons hart. 

Met Khairul worden we door Bari naar het vliegveld gebracht.  Daar zien we Shourove nog even,  hij krijgt de laatste spullen en wij krijgen nog Bangladesh cricket team shirts. We vliegen door de controle en het propeller vliegtuigje staat klaar.. even schrikken.. doe ik het toch niet zo goed op,  maar de vlucht ging super soepel.  Tegen de tijd dat we goed en wel boven de wolken zaten werd de landing al ingezet!

 Dhaka... wat een andere wereld! Gelukkig is Khairul daar om ons meteen een taxi in te loodsen.. Druk. Veel hoogbouw, getoeter en heel veel mensen.. nog 1 dagje door de stad morgen.  En dan is ons avontuur alweer bijna ten einde ! Wat is dat snel gegaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten