donderdag 9 december 2010

DAG 3: Dhaka / Jessore

Weer even een berichtje van ons! We begrepen dat Shourove op de site al een berichtje had achter gelaten, dat wij goed in Jessore waren aangekomen. Het gaat hier dan ook allemaal erg goed. We genieten van de reis, de vele indrukken en de Bengalen.

lunch met Dipok, in Dhaka


Na een nachtje slaap ingehaald te hebben werden we gister wakker in de Dutch Club met buiten stromende (warme) regen ! De straten wel gelijk blank en vol modder. De regen duurde gelukkig alleen de ochtend. Rond 11.00 uur hadden we een afspraak staan dat een vriend van Shourove ons tickets zou brengen voor de binnenlands vlucht naar Jessore. Helaas op z`n Bengaals….rond die tijd niemand te bekennen. Maar met ons voornemen: geen stress in Bangladesh, wachtten wij rustig af. Rond 13.00 uur kwam Dipok, friend of Shourove, op de Dutch Club aan. Helemaal vereerd was hij om voor voor 3 blanke dames tickets te regelen. Bij aankomst wilde meteen met ons op de foto. Wij vroegen hem ons te vergezellen naar de market om geld te kunnen pinnen. Dit deed hij maar al te graag. De middag van z`n leven had hij. Met 3 blanke dames achter zich aan door de stad.

Geld gepind. Helaas was na het pinnen van 20.000 takka (ongeveer 200 euro) de automaat leeg en buiten werking, dus op zoek naar een tweede automaat. We hadden immers nog in de planning te shoppen voor aangepaste kledij en de tickets moesten betaald. Dipok week niet meer van onze zijde en genoot van onze zoektocht naar een juiste 3-pieces. (broek-blouse-sjaal). Hij attendeerde ons ook op de tijd, we moesten immers het vliegtuig halen. Maar toen we snel een taxi gingen zoeken nam hij zelf nog even de tijd om een winterjas te kopen…?!

Een taxi werd geregeld en snel haalde we onze bagage op bij de Dutch Club. Mohammed, onze taxidriver, nu ook vriend voor het leven, bracht ons met drie zware grote backpacks en de rolstoel, naar het vliegveld. Z`n auto hing in z`n geheel zo laag over de grond dat we verwachtte elk moment met pech langs de weg zouden komen te staan. Vooral bij elke verkeersdrempel was dit een ramp. Maar mooi op tijd op het vliegveld en in een veel luxer vliegtuig als drie jaar geleden, op naar Jessore! Ook geen tonnen met vuur meer op de landingsbaan, als singnering, maar mooie lantarenpalen. Dus Bangladesh gaat vooruit! Bekijk een kort filmpje over het vliegtuig

Door Shourove werden we opgehaald. Vooral voor Nicole natuurlijk erg leuk om hem weer te zien. Banchte Shekha, het project van Shourove, ligt op een paar minuten rijden van het vliegveld. Het was al donker dus omgeving en project bekijken, bewaarden we voor de volgende dag. Wel uiteraard meteen de rolstoel overhandigd! Erg blij was Shourove ermee en de stoel werd gelijk goed getest. Hierna een hapje eten, een heerlijke bengaalse maaltijd en even bijpraten.

Na het eten liet Shourove ons verblijf zien. Onze guestroom ziet er prima uit. Het project heeft zelfs een pagina vermelding in de Lonely Planet en daar is niet in gelogen: de dekens ruiken naar mottenballen, er is warm water en airco…. De rest zien jullie wel op het door ons gemaakte filmpje. Hopelijk gaat het lukken de filmpjes volgens plan door te sturen naar Andrew, zodat Andrew het op de site kan zetten. `s Avonds hebben we nog een potje catan gespeeld en was het weer zo laat! Om 2 uur lagen we uiteindelijk onder onze klamboe en gingen de lichtjes uit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten