vrijdag 10 december 2010

DAG 4: Jessore

Vandaag om 8 uur de wekker want we hadden beloofd om 9 uur aan het ontbijt te zitten. Een vrouwelijke collega van Shourove, Kakoli, vergezeld ons vandaag om een en ander van de omgeving te laten zien. Vandaag en morgen is het weekend hier, dus het project gesloten.


ontbijt in Banchteshekta
 Joyce begint, net als wij natuurlijk, al aardig aan het bengaalse ritme te wennen. Voor haar zijn de indrukken af en toe net iets groter als die van ons. Wij moeten er dan ook erg om lachen. De handicap die ze ook heeft, is dat ze linkshandig is. Eten met je linkerhand is hier not-done, dus da`s even wennen. Na het ontbijt gaan we even met de EasyBike (een electrische riskhaw, sind 1jaar nieuw in Jessore) naar het “centrum”. Kakoli wijst ons de weg. Weer heel anders als het drukke leven in Dhaka. Dit vinden we wel zo prettig ! Wij zien van alles maar uiteraard worden we ook gezien en kopen we niets zonder dat we door vele aanschouwd worden.

Bij terugkomst bespreken we met Shourove onze verdere reisplanning en hopen we dat hij de boottickets kan regelen voor de terugtocht naar Dhaka. Dit laatste is nog wat onduidelijk. Vaart de boot wel of niet op dag dat wij dat willen. Besloten wordt dat we tot zondagavond hier blijven en dan door gaan naar Rishilpi. Dan kunnen we zondag echt het project in bedrijf bekijken. Eerder mogen we eigenlijk ook niet weg van Shourove. Maar ook hij snapt dat we maar twee weken hebben en nog naar Rishilpi willen en meer op onze planning hebben staan!

`s Middags vertrekken we met Kakoli naar een park. Zelf vraagt ze zich af of we het wel leuk zullen vinden om daar naar toe te gaan. Echter vinden wij het ritje ernaar toe al een belevenis dus, ja, wij vinden het leuk! Het was ook leuk, mooi park aan het water, (deed ons denken aan de IJzeren Man) en onderweg lieten we de EasyBike regelmatig stopppen. Dit voor het maken van foto`s of het drinken van een kopje thee en het bekijken van het melken van de sap uit een boom. Verse thee werd voor ons gezet. Voor 2 takka per kopje...Nu zijn we weer even in onze quest room, gaan we dadelijk aan het diner en dan vanavond laat Shourove ons zijn woning zien. Daar drinken we dan een biertje, door ons meegesmokkeld vanaf de Dutch Club en leren we Shourove catan!

Abar dekha hobe!


Bangla grappen:
Shourove denkt vaak aan de ijsdouche van Toooooos! Nu liever even niet, het is winter!!

Geert: van de koelkast en de tl verlichting in onze questroom maken we voor jou een foto!

Mark: als je een sms typt: dan graag helemaal vol tekst! Benut je tekens. Enne de volgende gymtassen die je niet kunt vinden, probeer eens op de plaats waar die altijd liggen.

Kip: Onze eigen kip weten we nog goed verborgen te houden gelukkig, anders grote kans: einde van de spoorbend kip.

Maartje: zelfs Shourove vertelde ons uit zich zelf tegen Nicole: die website…die kan wel wat moderner!

Geert en Matthies: We missen jullie….met catannen.

Diner Heerlijk en je mag hier nog met je handen eten ook !

Ongelofelijk: voor de Bengalen hier is het winter, dus daar hoort een dike jas en oorwarmers bij. Wij hebben echter genoeg aan een shirtje…

Joyce tijdens de taxirit: ik heb elke keer de neiging om m`n billen op te tillen, zodat we wat minder zwaar zijn. Zou dat helpen? Nicole: Tja, als jij het doet misschien wel.

Nicole bij aankomst Jessore: zou wel leuk zijn als Shourove hier zou staan om ons op te halen. Joyce: Ja, hallo, dan hadden we die rolstoel niet mee hoeven te zeulen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten