dinsdag 27 maart 2018


Maandag 26 maart 2018

Na het ontbijt zijn we in een busje met een kleine delegatie, wij/Shourove/Angela/Marike naar een vissersdorpje gegaan waar Untouchables wonen. Untouchables zijn mensen zonder officiële status in Bangladesh. Dwz geen identiteitspapieren, mogen vaak niet werken, zeer arm, levend op de meest slechte plekken. We werden ongelofelijk lief welkom geheten door 2 schoolklasjes met bloemenkransen. Iedereen was netjes gekleed in schooluniform, haartjes mooi gekamd en de meisjes mooie clipjes in de haren. We zijn samen het klaslokaaltje ingegaan en buiten stonden de dorpsbewoners te kijken door de ramen. We stelden ons voor en we mochten vragen stellen aan de kindjes. Wat ze later wilden worden? Lerares, soldaat en politie agent waren de antwoorden. Ieder kind heeft dezelfde dromen. We deelden potloden uit en speelgoed, hingen slingers op en er werd eten uitgedeeld. Wat er over was werd aan de armste gegeven. 


Daarna met Angela door het dorp gelopen. Het was er erg armoedig. Hutten van stokken en plastic en sommige lemen huisjes die Itallianen hadden laten bouwen. Open buitentoiletten en magere koeien. 
Toch 2 winkeltjes en tollende kinderen. Het blijkt dat hier geen fatsoenlijk drinkwater uit de geslagen pomp komt omdat de bodem is verontreinigd met arsenicum, wat hier van nature voorkomt. We laten uitzoeken wat een pomp op zonnenenergie kost. Dit zou een mooi doel kunnen zijn waar mijn sponsorgeld, opgehaald met The Baltic Sea Circle Rally, naar toe zou kunnen gaan. Daarnaast een stukje ondersteuning op het gebied van productie van fair trade producten.
Na de lunch maak ik voor Shourove een lijstje waar ze aan moeten denken bij het maken van productfoto`s. We bekijken de website van BaSE en enkele ander sites ter vergelijking. Ik laat zien dat je in Photoshop snel foto`s makkelijk aan kan passen. Leuk om op deze manier mijn ervaringen en expertise door te geven.
Diner met Angela en Shourove met pasta en frietjes en kinderliedjes zingen met Angela aan de eettafel.

Geert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten