zaterdag 28 oktober 2023

En de dag is nog niet voorbij.....!! dag 1 (11 okt 2023)

Teveel indrukken, dus ik, Sandy,  ga nog verder met mijn verslag.....

Om even tot rust te komen na de vliegreis, hadden we Dera resort geboekt voor 2 nachten. Dit is vlakbij Niketan waar Kirsten en Inge morgen een workshop geven aan de therapeuten/special teachers en medewerkers. Het resort blijkt in een arme buurt te liggen, met overal hutjes en dan ineens is daar een grote groene poort, met een paradijs erachter. Met een golfkar zijn we naar onze cottage gebracht (voelt nie helemaal goed). Eerst nog met de eigenaar op de foto, toch interessant met 4 witte vrouwen. 
Nicole en ik hadden in mum van tijd van onze kamer tot een puinhoop gemaakt. Beiden behoefte om ons territorium af te bakenen. 
Even ontbijten, wat op de kamer werd gebracht, en slapen! Een uurtje of 2 slapen en we konden er weer tegenaan. 
Naar Niketan project gegaan omdat we morgen daar de workshop geven en vandaag mee zouden kunnen met de ambulante dienst. Special teacher Mim, nam ons mee naar haar cliënt, een jonge vrouw van 16, verstandelijk gehandicapt en fysieke problemen. 

De reis was al een avontuur op zich, met riksja, open vrachtwagen, volle bus en laatste stuk te voet door een erg arme wijk, kwamen we bij Anonna. Ze woont in 'n mooi klein kleurrijk huisje. 
De hele familie kwam kijken, kinderen die voor het eerst een witte mens zagen. We deelden Disney plaatjes uit aan alle kinderen. 

We hebben de therapie bijgewoond en kregen van alles te eten en drinken (drinken niet gedaan wel het heerlijke fruit). 

We zijn hier pas 10 uur maar heb al zoveel indrukken opgedaan! Bizar. Na de even interessante terugreis hebben we Mim en haar collega, die met Kirsten en Inge mee naar een andere cliënt ging, uitgenodigd op ons Dera resort! 

Ze keken hun ogen uit, mochten daar nooit komen. Ze hebben vragen gesteld over cliënten, dingen waar ze tegenaan lopen, en waar we morgen bij de workshop stil bij gaan staan. Wat een dag! 

En waar ben ik beland, dit kan ik thuis nooit uitleggen....

Morgen eerste workshop, maar eerst een nachtje goed slapen!! 


2 opmerkingen:

  1. Heel leuk dat jullie dit allemaal meedelen en met al die kleurijke foto's:) bijzonder hoor om zo praktisch te kunnen helpen aan de andere kant vd wereld. Ze zullen er nog jaren plezier v hebben! Nog veel succes. Els W.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig dat jullie je zo inzetten, het is me het land wel, blijft in je zitten!

    BeantwoordenVerwijderen