vrijdag 27 oktober 2023

lesgeven op blote voeten Dag 2 (12 okt)

Workshop time!! Na een goede nacht slaap  (waar ik, Inge, de workshop maar 1 keer de revue liet passeren, viel me nog mee) mochten Kirsten en ik vandaag voor het eerst scholing geven hier bij Niketan (een nederlands gesponsord project). 
En wat was het gaaf!!
Er waren 20 deelnemers; special needs teachers en andere begeleiders van Niketan, een woonvoorziening,  school en werkplaats.  Gelukkig was de fysiotherapeut onze tolk en werd alles super vertaald en soms extra aangevuld als hij vond dat dat nodig was 😉

We hadden veel verschillende opdrachten naast alle theorie, waar ze allemaal even enthousiast aan meededen, kruipend door kruiptunnels, met handschoenen aan ( ze hadden geen idee wat die dingen waren) veters strikken, via een spiegel een ster tekenen, niets was te gek.  
Behalve dan dansen,  dat schijnt toch niet aan Bengali besteed in het openbaar.. 

Er kwamen veel vragen die we zo goed en kwaad als het kon hebben proberen te beantwoorden en de vraag of we niet terug wilden komen maar dan voor 3 dagen! Mmmm... misschien leuk voor een stagiaire?  
(foto: 2 statafels van het Nederlandse project Niketan gesponsord door geertbalvers.nl voor Banchte shekha en Rishilpi hier gekocht)

Terwijl Nicole aan het einde van de dag de 2 statafels die deze jongens super mooi hebben gemaakt voor onze volgende bestemming afrekende, ging Sandy los met uitdelen van proefmonsters. Alle mannen op dit project ruiken nu geweldig 🤣🤣
(Foto: Sandy met de geurtjes gesponsord door drogisterij vd Doelen via Femke Bergman)

Moe maar voldaan keerden we terug naar onze overnachtingsplek,  waar we met een plons in het zwembad terug kunnen kijken op een succesvolle dag!

Morgen op weg naar Banchte Shekha!!
Kirsten, Nizam (fysio en vertaler) en Inge.

2 opmerkingen:

  1. Succes met jullie fantastische werk!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig! Jullie zijn heel erg goed bezig! Leuk om te zien:) groetjes Els W.

    BeantwoordenVerwijderen