woensdag 25 oktober 2023

koninginnendag in Khulna dag 4 (14 okt)

Sandy vandaag aan de schrijf!
Vandaag was me een dag! Ga er maar voor zitten ....

Vandaag is het hier weekend, dus geen kinderen op het centrum.
Na een voor Nicole onrustige nacht, (ook ff wennen voor mij dat we op een harde plank liggen, ipv een matras😉), kregen we een heerlijk ontbijt. Angela, gisteren ook aanwezig bij het ontvangst, is de oprichtster van Banchte Shekha. Ze is een zeer inspirerende vrouw die nu voor de vrouwenrechten strijd hier in Bangladesh. Ze gaat daarvoor ook naar vrouwen toe en strijd bv dat vrouwen ook mogen scheiden, en niet alleen als mannen dat willen. Ze heeft hier een groot betegeld eerbetoon! 
Ik heb haar gevraagd of ik eens met haar mee mag de komende dagen, ze ging meteen bellen 🙌. Ik wacht af!
Shourove neemt ons vandaag mee naar Kulna. Shourove is manager van een fair trade handy craft centrum en wilde ons meenemen naar zijn ware house EN shoppen in Kulna voor een Bengaals pakje😃. 
Een volle bus met Shourove en zijn gezin, wij en helemaal achterin 3 bodyguards ( 1 voor Nicole alleen al 😉). Weer een prachtige rit van 1,5 uur. Een geluk voor de andere meiden is dat ik altijd onderweg moet plassen, en daardoor komen we bij mooie plekjes uit voor mij, die ze dan regelen. Ik vraag om een boom of struik, maar dat is echt not done hier😂. De meiden zijn me dankbaar 😅. 
Bij de warehouse was een fantastisch ontvangst voor ons, mooie vrouwen die klaar stonden met bloemenkransen voor ons! Wauw!
Een drankje en we mochten in de warehouse rondkijken😍. Dat moet je tegen 4 vrouwen zeggen!! Alles is mooi, en met de hand gemaakt. Ik heb een prachtige nieuwe houtmand gekocht, onderzetters, een kussenhoesje, tassen en een make up tasje. Ook de andere meiden hadden allemaal mooie dingen uitgezocht, een snoepwinkel! We werden verwend met een lunch en een optreden van de kindjes.
Toen nog wat foto's met al die lieve vrouwen en we zouden gaan shoppen 💪. Kanta, de vrouw van Shourove heeft ons naar een prachtige winkel gebracht waar we 5 personeelsleden hadden die ons hielpen. We blijven als popsterren behandeld worden hier🤪. 

Nicole en ik hebben een mooi tenue gekocht. Na de foto sessie met wat personeel 🙈, gingen we naar Prova. Prova is een vriendin van Nicole die een schooltje runt wat gesponsord wordt door giften uit Italië. We werden daar als koninginnen onthaald! 😱. Prova heeft een schooltje voor 40 leerlingen die ze runt van gesponsord geld. Ik had de oude laptop van Teun meegenomen voor hem, hij was er blij mee. Ook hebben we hier veel gesponsorde spullen achtergelaten. De tandenborstels van de kindertandartsen praktijk Snoet! (Thalita) en van Reinders uit Oisterwijk (Marjolein), stiften, kleurpotloden, potloden, stickers en prittstiften. Een zeer goed adres hiervoor. Ze hadden ons 2 uur eerder verwacht, dus AL die kinderen stonden al uren te wachten 😳. We wisten het niet 🫣.
Ze zongen, stonden in een toog, gooide bloemblaadjes, de koningin is er niks bij!
We werden met vieren op een stoel gezet, kregen feesthoedjes, een speech en heel veel eten! Ook een echte kokosnoot waar we uit moesten drinken. 
Iets wat Kirsten heel graag wilde, dus die kan voldaan naar huis. Bijzonder hoe fijn het met zijn vieren gaat, 24 uur per dag samen en geen enkele irritatie of wat dan ook. 
Nicole hangt met de gezinsfoto van jaren geleden daar nog aan de muur! Prova, haar zieke man waren erg dankbaar voor onze komst.        
Hoe bijzonder is hun werk en initiatief! 

We hebben de heren en in het bijzonder de 2 leraren van halverwege de 20 jaar, nog voorzien van geurtjes van Drogisterij van de Doelen uit Vlijmen (Femke), die we velen mee hadden gekregen. Sinterklaas is er niks bij vandaag! 
Om 10.00 uur waren we vertrokken en in de avond om 20.00 uur weer terug! 
Het eten in de avond hebben we maar overgeslagen🥴, we zitten vol! 

Nicole heeft nog douchend de was gedaan en we zijn kapot van de indrukken! Vroeg naar bed 😴... 

Wat een bijzondere dag en wat een bijzondere mensen, ongelofelijk 💖.

Ps. Vergeet Sandy het mooiste kado te vertellen we kregen allen een hoedje!
Groet Nicole (meer foto's op de Facebook pagina van Indebresvoorbangladesh)

2 opmerkingen:

  1. Gaaf ladies!! Nicola al heel lang bezig met dit project 😘succes daar en geniet Frances

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bijzonder wat jullie allemaal beleven! We denken aan jullie! Liefs van de ergootjes uit Haarlem/beverwijk voor Inge en Kirsten!

    BeantwoordenVerwijderen